Goede voornemens

Iris

Eigenlijk moet ik gaan hardlopen, maar de harde regendruppels tegen het raam weerhouden me ervan mijn hardloopschoenen aan te trekken.  Ondanks dat ik weet dat ik me er veel beter door ga voelen als ik wel zou gaan, kan ik me er niet toe verzetten. Wat is het toch dat het telkens zo moeilijk is die gezondere levensstijl vol te houden?

Eind december weten we het (nog) zo goed wat we willen: meer aandacht voor elkaar, ontstressen, sporten en minder afhaalpizza’s.

De pakjes sigaretten verdwijnen in de prullenbak, de koelkast wordt gevuld met verse groente en we sporten er flink op los met zijn allen. Althans dat proberen we.

Vooral hardlopen is erg populair. Je kunt het elk moment van de dag doen, je hoeft geen duur abonnement voor de sportschool aan te schaffen en je krijgt er gratis een flinke portie energie voor terug. Mooier kun je het bijna niet wensen! In het begin van het jaar zag ik de beginnende hardlopers nog zwoegen op de dijk; sommigen in groepjes, anderen alleen met muziekdopjes in de oren. De blitse schoenen en felgekleurde pakken kwamen me stralend tegemoet.

Ondertussen is het half maart en is het akelig stil op de dijk. De hardloopgroepjes zijn geslonken en alleen de goed getrainde hardloper zoeft me nog hard voorbij. Weinig motiverend wanneer je zelf maar net de 5 kilometer weet te halen.  Ik had er deze ochtend moeten lopen, maar in plaats daarvan zit ik achter mijn computer met een half leeg gegeten pak gevulde koeken naast me. Ook de calorieënmonsters lijken weer stiekem mijn huis in te zijn geslopen.. Slecht aangeleerde gewoontes zijn lastig te doorbreken en eventjes een nieuwe routine aanleren is ook niet zomaar gedaan. Dat blijkt maar weer. Misschien leggen we de lat te hoog of hebben we te weinig discipline om al die goede voornemens vol te houden?

Om het dit jaar wel een kans van slagen te geven kun je maar beter één haalbaar voornemen in gedachten nemen. Daarnaast schijnt het te helpen je nieuwe doel met vrienden te delen, dus plaats eens een selfie ervan op Facebook, zodat je met de vele likes meer support voelt om door te gaan. Wees trots op wat je tot nu toe hebt bereikt en ga vooral niet bij de pakken neerzitten als het een keer niet is gelukt. Het is gelukkig nog niet te laat: ik ga er ook weer voor vrienden!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de best mogelijke surfervaring te bieden. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder, dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten