Help mijn maatje Willy: PTSS/ADL-hond in opleiding

Ineke van Dongen

Wie wil iets bijdragen, zodat Willy zijn opleiding tot hulphond kan volbrengen.

Door een traumatische gebeurtenis is mijn leven ineens totaal veranderd en nooit meer hetzelfde geworden; ik ging van leven naar overleven.  Dit was mijn manier om daarmee om te kunnen gaan. Ben daardoor erg beperkt geraakt en heel veel dingen verloren waar ik van hield in mijn leven. Bepaalde dromen die ik had heb ik hierdoor nooit kunnen waarmaken, want altijd de enorme angsten en herbelevingen maakte dit onmogelijk.

Daarbij kreeg ik ook ernstige lichamelijke klachten, omdat het lichaam altijd op scherp staat en daardoor niet tot rust kan komen. Heel veel onderzoeken en zware therapie hielpen me helaas niet verder, het werd eerder erger. De trauma’s zitten te diep en oprakelen is in mijn geval niet te doen. Ik ben door wat ik heb meegemaakt wel een knokker en wil er toch iets van maken. Daarom ben ik zelf op zoek gegaan naar wat mij zou kunnen helpen. En daarbij kwam ik uit op de hulphond. Na lange wachtlijsten en veel onzekerheid kwam vorig jaar 2016 het grote nieuws: ik kon starten. Was zo ontzettend gelukkig, maar de andere kant dit soort hulphonden worden niet erkend door de zorgverzekeraar wat betekent dat je dus alles zelf moet bekostigen. Ik heb hiervoor heel hard gespaard en ook altijd zuinig geleefd doordat ik ook beperkt was, legde alles opzij mocht er ooit iets komen wat mij zou kunnen helpen om toch iets van het leven te kunnen genieten. En met de hond is dus ook al een stukje gelukt.
Willy en ik zijn vorig jaar begonnen met de opleiding en dus geen kant en klare hulphond. Nee waar wij trainen doet de cursist het zelf met de hond stapje voor stapje en 1 keer per maand les van een trainster die ons dan begeleid, maar verder doen Willy en ik alles zelf. Niet de makkelijkste weg, maar ben er wel voor gegaan want ik ben gewend om overal voor te moeten knokken en dat heeft me dus ook de kracht gegeven om dit traject aan te gaan en af te kunnen maken samen met mijn maatje Willy . Will doet het al heel goed en is echt mijn alles; waar ik ben is hij. Ik vertrouw hem en kan altijd op hem rekenen. We zijn echte maatjes.

Tot nu toe heb ik alles zelf bekostigd, omdat er verder geen vergoeding ergens is. Ik laat hier alles voor, ook leuke dingen die ik graag zou willen doen. Hele normale dingen zijn nu niet aan de orde, want ik stop alles in de opleiding. Wat ook moeilijk is omdat ik al jaren daardoor niet meer kan werken. Ik doe wel vrijwilligerswerk al bijna 10 jaar, zodat ik toch iets kan betekenen voor mijn medemensen. Nu moet ik nog een aantal trainingen gaan volgen, omdat Willy me ook nog moet gaan helpen bij bepaalde dingen die ik niet meer kan lichamelijk en Willy zou me daarbij ook kunnen helpen zodat ik zelfstandig kan blijven en dat is dan nu ook extra.

En dat is ook de reden waarom ik nu een doneeractie ben gestart. Zoals ik al zei ben ik zelf een heel eind gekomen. Nu nog het laatste gedeelte en daar start ik deze actie voor, zodat mijn maatje de kans kan krijgen om straks met mij op examen te kunnen en dan slagen en ik van bijna 30 jaar overleven naar een gewoon leven kan gaan. Elke donatie is welkom en ik zal daar heel erg blij mee zijn!! We hebben nu alles geprobeerd om een vergoeding te krijgen, maar helaas overal afgewezen, dus vandaar dat ik doorga met deze actie want elk beetje helpt ons enorm om onze opleiding te kunnen afmaken.

Meer informatie over de actie is te vinden op: doneeractie voor Willy

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de best mogelijke surfervaring te bieden. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder, dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten