Ik huil nooit in de stad

Vincent Oostrijck

Ik huil nooit in de stad
Zelfs niet in de regen
Soms misschien heel even

Achter mijn zonnebril
Met gesloten ogen

Verdriet:

Niet om iets in het bijzonder
Niets concreets
Gewoon een gevoel
Dat zich ongevraagd aandient:

“Hier ben ik dan
Dacht je nou echt
Dat je mij negeren kan?”

Ik:

“Ik hoopte je voorlopig niet te zien
Maar ik weet het goed gemaakt
Je mag hier nu zijn van mij

Maar niet al te lang
Houd het wel tussen ons
Dit gaat niemand verder wat aan”

De weg was vol obstakels
Maar laten we verder gaan

We plukken de verse vruchten
Van de prachtige fruitbomen
Die we zelf hebben gecultiveerd

Al het goede
Wat ons nu zoal ten deel valt
Is het resultaat
Van compassie en wilskracht

Maar ik huil nooit in de stad
Zelfs niet in de regen
Soms misschien heel even

Ik ben Vincent Oostrijck, geboren en getogen in Breda maar al heel lang wonend in Rotterdam. Op mijn vijfendertigste heb ik de diagnose Asperger gekregen, een vorm van autisme. Ik heb een verleden van veel psychische problemen, maar inmiddels gaat het erg goed met mij. Ik werk via Parnassia als ervaringsdeskundige autisme op vrijwillige basis.

Ik schrijf prozagedichten omdat dit mijn manier is om mij op een creatieve manier te uiten. Ik schrijf zowel autobiografische gedichten als fictieve gedichten, over allerlei onderwerpen. Ik hou van zowel donker als licht in mijn gedichten. Geen licht zonder duisternis en andersom. Humor is ook een terugkerend iets. Humor als overlevingsmechanisme. 

 Mijn gedichten zijn allemaal terug te vinden in de Facebook pagina die ik daarvoor heb gemaakt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de best mogelijke surfervaring te bieden. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder, dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten