Overal en nergens

Vincent Oostrijck

Ik was bijna overal
Ik was op zoveel plaatsen
Vrijwillig en onwillig
Verveeld en enthousiast

Ik ben overal geweest ja
Vaak tegen mijn zin
Of omdat ik gewoon niet wist
Waar ik anders heen kon gaan

Omdat ik voor mijn gevoel
Eigenlijk geen keuze had
Maar zeker ook omdat
Ik er juist wél zin in had

Om de tijd te doden
Om mezelf te redden
Om gewoon te proberen
Iets van het leven te maken

Ik kwam op zoveel plekken:

Oerwouden en stedelijke jungles
Bossen en modderige rivieren
Scholen en universiteiten
Wachtkamers en gekkenhuizen

Kerken en flatgebouwen
Hotelkamers en huiskamers
Sportscholen en nachtclubs
Cafés, theaters en restaurants

Bioscopen en bibliotheken
Kringloopwinkels en kantoorgebouwen
Allerlei clubs en verenigingen
Studentenhuizen en villaparken

Ik kwam op feesten en partijen
Op beurzen en op grote evenementen
In kleine zalen en in grote hallen
Achteraf gelegen of juist centraal

Centrale stations en bushaltes
Vliegvelden en aanlegplaatsen
Ziekenhuizen en apotheken
Killle vertrekken en vreemde bedden

Ik kwam overal
En toch kwam ik helemaal nergens
Want waar je ook heengaat
Je komt jezelf steeds weer tegen

Ik zit thuis met mijn vriendin
We drinken koffie, bier en cola
We kijken samen een fijne film
Zo makkelijk kan het dus zijn

Ik ben Vincent Oostrijck, geboren en getogen in Breda maar al heel lang wonend in Rotterdam. Op mijn vijfendertigste heb ik de diagnose Asperger gekregen, een vorm van autisme. Ik heb een verleden van veel psychische problemen, maar inmiddels gaat het erg goed met mij. Ik werk via Parnassia als ervaringsdeskundige autisme op vrijwillige basis.

Ik schrijf prozagedichten omdat dit mijn manier is om mij op een creatieve manier te uiten. Ik schrijf zowel autobiografische gedichten als fictieve gedichten, over allerlei onderwerpen. Ik hou van zowel donker als licht in mijn gedichten. Geen licht zonder duisternis en andersom. Humor is ook een terugkerend iets. Humor als overlevingsmechanisme. 

 Mijn gedichten zijn allemaal terug te vinden in de Facebook pagina die ik daarvoor heb gemaakt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de best mogelijke surfervaring te bieden. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder, dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten