De Helpy pas – Ruimte voor ideeën

Op sommige momenten weet je door je klachten soms niet meer hoe je moet handelen of het lukt niet om uit te leggen wat er met je aan de hand is. Precies net die keer wanneer je in je eentje op pad bent en je van het ene op het andere moment op straat, in een winkel, in het openbaar vervoer of bij andere dagelijkse bezigheden in een lastige situatie terecht bent gekomen.

Een conducteur die boos reageert omdat je vanwege de spanning per ongeluk bij een  OV-chipautomaat van het verkeerde vervoersbedrijf bent ingecheckt, een baliemedewerker die met je in discussie gaat omdat je wat impulsief hebt gereageerd, een wandelaar in het park die niet weet wat hij moet doen omdat je door paniek de weg naar huis niet meer weet. Slechts enkele voorbeelden van omstandigheden, waarin je verzeild kunt raken als je te maken hebt met een psychische klachten. Ook kinderen kunnen tegen deze en andere problemen aanlopen op weg naar school of tijdens het buiten spelen. Omstanders hebben de beste bedoelingen, maar weten  dikwijls niet hoe ze moeten reageren en zorgen hierdoor soms onbedoeld voor overprikkeling, waardoor de klachten nog meer toenemen.

Voor dit soort momenten is er de Helpy pas: een persoonsgebonden pas met informatie en tips, waardoor mensen in één oogopslag kunnen zien hoe ze je kunnen helpen. De pas, op bankpas formaat, is eenvoudig mee te nemen in je portemonnee of bij je te dragen aan een keycord of een skipashouder. Op deze wijze is de pas gemakkelijk buitenshuis te gebruiken wanneer je plotseling last hebt van je klachten en je wat hulp nodig hebt. De pas biedt hulp zonder dat je heel veel hoeft uit te leggen, want juist dat is vaak lastig of onprettig in (drukke) openbare gelegenheden. Met de Helpy pas op zak ga je net wat zelfverzekerder op pad!

© Ruimte voor ideeën
Ruimte voor ideeën I de projecten

Facebooktwitterlinkedinmail